Kako zadržati devojku koja vam se svidja

Kako zadržati devojku

 

Tema zadržavanja devojke je tema na koju se može govoriti satima i satima, jer pod time podrazumevamo sve ono što je zapravo potrebno da biste nekome učinili vezu i život uz vas lepšim i načinili ga srećnim. Ključ svega upravo leži u reči “sreća”. Srećna osoba vidi samo vas, nema potrebu da vas makar i u najpijanijem stanju menja za bilo koga drugog, ma koliko on atraktivan i zgodan bio, nema potrebu da žali za bilo čime što nema jer, pogađate – sa vama ima sve. Nemojte očajavati ako ste zbog nedostatka stvari koje ćemo dole navesti izgubili nekoga ko vam je značio – sve to je ogromna lekcija koja će vam u budućnosti ili pomoći da se vratite onome koga još uvek volite ili da u svoj život uvedete (i u njemu zadržite) osobu sa kojom ćete vi sami imati sve.

 

Kako se ponašati prema devojci koja vam se sviđa

 

  1. Neka ima na umu da mislite na nju. Ako ste već počeli sa iskazivanjem emocija prema nekome ko je počeo da vam znači ili ko vam se dopada, nemojte misliti da će ona sama po sebi odmah znati šta vi osećate ako to sami ne pokažete. Pokazujte, pokazujte, pokazujte. Nazovite je telefonom i pričajte sa njom o svakodnevnim stvarima, pustite je da vam ispriča šta ima novo, ili joj s vremena na vreme pustite poruku iz koje će moći da shvati da vam je stalo da čujete o njoj i vidite kako je. Ako znate da će biti na mestu na kome ćete biti i vi, ponesite joj neku sitnicu da je obradujete, pa makar to bila i obična krem bananica. Sama svest o tome da ste znali da će biti tu i pomislili na nju u trenutku kad ste uzeli to i poneli joj nateraće je da shvati da vam je stalo do nje na jedan poseban način. Kako zadržati devojku koja vam se svidja
  2. Izazivajte osmeh na njenom licu. Pa čak i kad joj nije dan. Nemojte biti napadni u pokušajima da je pošto poto nasmejete, već nonšalantno počnite razgovor kako bi se ona malo opustila i dajte sve od sebe da spontano napravite dobro zezanje i šalu. Pošaljite joj smešni video koji je vas nasmejao do suza, sličnu fotografiju, prepričajte joj smešan događaj koji vam se desio, našalite se na svoj račun. Osmeh na njenom licu je pola puta ka uspehu.
  3. Kavaljerstvo nije izumrlo. I dalje imate pravo da joj otvorite vrata, da joj pridržite kaput, da joj izmaknete stolicu da sedne. (Da, da, da, zvuči kao ogroman kliše i jeste kliše, ali pomirite se s tim – to nikad neće izaći iz mode, ma koliko sve modernije postajalo drugačije tretiranje žena.) Neće vam pasti kruna s glave ako je propustite da prođe prva dok ide za vama. Iako se čini da se takve stvari pojavljuju samo u filmovima (i to starim), zajedno sa rukoljubima i naklonima, te sitnice su ono što sklapa sliku o vama u njenoj glavi. Potrudite se da ta slika liči na nešto pristojno, čak i ako ste mačo muškarac i smatrate da je to ponekad bezveze.
  4. Izbegnite friendzonu. Nemojte se ponašati kao da od nje želite samo drugarstvo ako to nije jedino što želite, prosto i jednostavno. Nemojte se smeškati i slušati dok vam priča o drugim momcima, nemojte je nazivati drugaricom, već se ponašajte kao da ste ono što i jeste i kao da joj se udvarate, što i želite. Plašiti se neuspeha je potpuno suvišno. Najgore što može da se desi jeste da devojka ne oseća isto što i vi i da će vam to i reći. Nema razloga da se osećate osramoćeno niti da krijete svoje prave namere iz straha od toga – ko ne rizikuje, ni ne dobija.

 

Kako se ponašati prema devojci u vezi

 

  1. Mora se osećati posebnom pored vas, kao da je jedna i jedina. Pored toga što ćete upravljati pažnju, ljubav i osećanja prema devojci sa kojom ste u vezi, ona u svakom trenutku mora da ima osećaj da je, zajedno sa drugim najvažnijim stvarima, ona centar vašeg sveta. To automatski isključuje egzibicije sa drugim devojkama, varanje, laganje i obmanjivanje. Poštujte je kao čoveka i kao nekoga ko vas poštuje, a ukoliko mislite da niste spremni za tako nešto u vezi u kojoj se nalazite ili shvatate da ne nailazite na te stvari od strane vašeg partnera, onda je vreme da razmislite da li ste sa pravom osobom. Kako se ponašati prema devojci u vezi
  2. Održavajte obećanja koja joj date. Ovo takođe spada u domen poštovanja. Tamo gde postoje dogovori i gde ste dali svoju reč, nemojte kršiti obećano, kao i ako vaša devojka poštuje sve ono za šta vam da svoju reč. U isto vreme, pokažite joj i da joj verujete i da imate poverenja u nju i u njeno obećanje, a njoj dajte prostora da izgradi svoje poverenje u vas tako što je nikada nećete izneveriti.
  3. Recite i pokažite joj zašto je volite. Znate onu gomilu razloga koji nam padaju na um kada postavimo sebi pitanje: zašto je volim? Ne čuvajte ih samo za sebe i za prijatelje dok se hvalite svojim partnerom. Njoj je veoma važno da čuje koliko vam znači i šta je to što ona poseduje, a što je vas očaralo. Ne ograničavajte se samo na psihičke ili fizičke kvalitete i svakog dana je podsećajte na to koliko ste srećni što ste zajedno i što je imate. Uz takve reakcije sa vaše strane, ne postoji način da se ne oseti voljenom i željenom.
  4. Marite za njena osećanja. Ponekad je potrebno da sebe i svoje potrebe malo ostavimo po strani kada je u pitanju neko sa kim smo u vezi i u koga smo zaljubljeni. Ne budite uvek “ja, pa ja” tip osobe – dozvolite joj da vam priča o svojim svetlim i teškim momentima, pružite joj utehu i pametan savet onda kada znate da su joj najpotrebniji i uvek budite tu da je prihvatite ako posrne na bilo koji način. Posvetite dovoljno vremena nekim njenim željama i gledajte da tog vremena uvek bude za nju i da je ne zapostavite usled obaveza, pogotovu ako se ona svojski trudi da isto izdvoji za vas.
  5. Budite spremni na složnost i dogovor. Ne postoji veza na svetu u kojoj uvek sve teče kao po loju, gde se nikad ne svađa i gde povremeno ne dođe do sitnih neslaganja, ma koliko naizgled devojka i momak bili slični. Ovde je poenta držati do sebe i do svog mišljenja, naravno, ali u isto vreme realno sagledati njene argumente, priznati joj kada je u pravu ili pak ostvariti kompromis i složiti se negde “na pola puta”. Za ovo je potrebno da oboje budete spremni na to i da budete spremni da kažete zbogom svojoj tvrdoglavosti i upornosti u takvim situacijama.

 

***

Pored svih ovih navedenih segmenata, tu su i razni drugi: davanje slobode devojci, smisao za humor, dobar seks i mnogi drugi elementi. Ipak, kada zaista volite nekog, ma koliko ponekad bilo teško ispuniti svaku od ovih stavki, znate da je ulog veliki i da za tako malo žrtvovanja dobijate zdrav i normalan odnos sa osobom u koju ste zaljubljeni i koja bi trebalo da je tu da vam ulepša život. Nikog ne možete zadržati protiv njegove volje, ali mu možete dati milion razloga da se zadrži u vašem životu i dati mu izbor. 🙂

Takodje mozete pogledati i nas clanak kako šarmirati devojku i naucite mnogo novih stvari koje vam mogu pomoci..

 

 

You may also like...