kako osvojiti curu koja ti se svidja

Kako osvojiti curu

 

Kako osvojiti curu

 

 Nije ni muškarcima uvek lagano kada je u pitanju osvajanje i šarmiranje devojaka. Osim što potpadaju pod pripadnike jačeg pola, od kog se očekuje određena inicijativa, njima ne idu, kao ženama, u prilog ni šminka, ni različite frizure, ni posebni stajlinzi, kada dođe do napora za privlačenjem ženske pažnje. Žene se uvek mogu doterati i biti lepe i tako (bar i privremeno) okupirati muškarcu pažnju, dok oni sami nisu te sreće – često je potrebno mnogo više dok konačno shvate šta je potrebno za to i kako osvojiti curu koja ih zanima. Ovo izlaganje posvećujemo posebnim slučajevima, kada ne ide sve onako glatko kako smo mislili da će ići, a ujedno i najčešćim. Bacimo sada pogled na ono što nas čeka:

 

Kako osvojiti curu koja vas odbija

 

Staro dobro rešenje koje ste sigurno mogli da vidite u mnogim filmovima kada je u pitanju dilema “kako osvojiti curu koja te odbija/te odbila/te odbila više puta”, a najviše ipak u stvarnom životu jeste primena Marfijevog zakona – prekini da trčiš za njom, pa će sama doći. Kad kažemo “prekini”, to znači zaista prekinuti – dati joj slobodu, prestati sa bilo kakvom vrstom ganjanja i povući se (naizgled, naravno). Ako nastavite tako, možete joj samo stvoriti glupu sliku očajnika o sebi, što nikako ne želimo. Dakle, povlačite se i smišljate sledeći korak.

Pustite je da poveruje da ste se pomirili sa time i da vaš život apsolutno ne zavisi od onoga što ona kaže, radi ili želi. Nemojte se ustručavati da joj otvoreno (ne previše naglašeno, naravno) pokažete da i dalje imate život, ubacite čak i neku potencijalnu simpatiju, drugu devojku u priču ili se prosto samo relaksirajte, provodite i zezajte, ali se trudite da joj to i te kako upadne u oči. Psihologija sama kaže da sugestiranje osobi da nije potrebna automatski u njoj budi želju da to postane – iskoristite ono čime vas ova činjenica uči. Kada oseti da je odjednom vaša silna pažnja kojom ste je obasipali nestala, ili, avaj, još gore, preselila se na nekog drugog ko je sada vaš fokus, u njoj se vrlo lako može probuditi želja da vas opet ima samo za sebe. A vi ćete to, je l’, iskoristiti kako biste se što bolje pripremili na ono što dolazi.

Nakon što prekinete da pokazujete interesovanje za nju, i nakon što ga poklonite nekome drugome tako da ona to može videti, lagano počnite da tražite način da joj se približite, ali postepeno. Polako se priključujte ekipi koja se druži sa njom – “zablejite” sa njenim drugarima, pronađite nove prijatelje i ortake među njima, ali ne govorite sa njima o njoj. Štaviše, trudite se da što manje budete u njenoj blizini, ali da opet budete u kontaktu sa ljudima koji su vam zajednička spona i prisutni tu negde, samo suptilno, da ne bi shvatila vaše namere. Prema njoj se i dalje ponašajte isto – fino, ali na distanci.

Pre ili kasnije, u nekom trenutku će doći do ponovnog zbližavanja, ako ništa drugo, u izlasku sa zajedničkim prijateljima ili na nekim aktivnostima koje će vas oboje okupiti oko iste stvari. Tek tada, pokušajte da gradacijski, postepeno razmenite koju sa njom, bez previše pompe i pridavane pažnje, dok, naravno, pokazujete koliko ste staloženi, mirni, sigurni u sebe i koliko vam je, kao, svejedno. Već tu je udica bačena – imate njenu pažnju ponovo, sada je vreme da pokažete da ste zapravo zanimljivi i vredni iste. Sada znate kako osvojiti, curu koja vas je odbila ste dobili na tanjiru – učinite sve kako bi to do nje doprelo i kako bi shvatila da u vama ipak ima da vidi nešto posebno, jer u tome i jeste štos, zar ne?

Kako prići devojci koja vam se sviđa

 

Kako osvojiti curu preko poruka

 

Ako vam usmeni kontakt i razgovor uživo baš i ne idu od ruke, unose vam nervozu i ne dopuštaju vam da hladne glave prozborite koju sa odabranom devojkom, kao ni da ostavite utisak tako nervozni, onda na red dolazi nešto manje stresna varijanta – muvanje porukama. Složićete se, mnogima je tako lakše – ne morate da gledate nikoga u oči, a ni u pod i da crvenite, ako ste stidljiviji tip, imate lufta da smislite odgovor i napišete ga i sasvim dovoljno prostora da pokažete ko ste i šta ste, barem do sledećeg viđenja.

Naravno, da biste uopšte započeli komunikaciju sa devojkom koja vam se sviđa, morate znati kako osvojiti curu preko poruka, a ne zvučati dosadno, usiljeno ili previše zainteresovano do te mere da je ugušite. Prva i najvažnija tačka po kojoj se vodimo kada s nekim započinjemo kontakt jesu zajedničke teme. Bez njih se možete upinjati koliko hoćete da prodate svoj šarm i harizmu – ako nemate makar par tema na koje biste mogli satima razgovarati, onda možda treba da razmotrite da li je to zaista to. Uočivši zajednička interesovanja i teme, automatski dobijate potreban prostor da na neki način pokažete svoju zanimljivu stranu, znanje iz neke oblasti, poznavanje istih, a u mnogo slučajeva devojke nepobitno padaju na to i to ih zainteresuje. Nije čak važno ni šta je u pitanju, književnost, gluma, kultura, sport, poznavanje gradskog noćnog života, ma šta slično – sve dok o tome imate šta da razgovarate, stvar ide u odličnom pravcu. To ujedno znači i da počinjete da zauzimate prostor u njenom vremenu i životu i da postajete sinonim za smislene razgovore u njenoj glavi – odličan početak.

Interne šale koje samo vas dvoje razumete su poprilično simpatična i fina stvar – sama ta svest da vas dvoje imate “ono nešto” prećutno, što samo vas dvoje razumete, rađa neku simpatičnu, tinejdžerski zavereničku bliskost. Ako počnu da se množe, tim bolje, više prostora za zbližavanje. Pravite ih od bilo kojih zajedničkih šala, možda nekih uspomena, ako se znate od ranije,  nekih značajnih rečenica, simpatičnih momenata iz prošlosti, i tako dalje. Kroz sve to, obavezno, ali obavezno provlačite humor kroz razgovore. Naučite šta je ono što je nasmejava, šta voli, i o tome pričajte i bacajte fore.

E, sada, nasuprot tome, još jedan način kako da osvojite curu preko poruka jeste prikazivanje samog sebe kao osobe koja, osim što je super zabavna i pametna,takođe ume da bude i ozbiljna kad je to potrebno, bilo da su u pitanju neki problemi o kojima vam se poverava, bilo da su u pitanju ozbiljne teme za razgovor generalno. Dajte joj do znanja da umete da rešavate ozbiljne situacije, da kontrolišete dešavanja, da ste stabilni, jer joj to na neki način pruža informaciju da se na vas može osloniti, da joj možete biti zaštitnik i paziti je – devojke to vole, osim ako baš ne naiđete na primerak koji je suprotan, ali takve su retke,ma koliko ponekad poricale.

Zajedno sa svim ovim koracima, svoje postupke upotpunite blagim flertom. Pokušajte da ne budete previše očigledni odmah na prvu, ali ako smatrate da nemate šta da izgubite i ako ste dovoljno smeli, zašto da ne – učinite da shvati da je baš ona predmet vašeg interesovanja. U to spadaju već i poznati i pominjani komplimenti – neka vam njen izgled, inteligencija i ličnost budu inspiracija. Filozofirajte malo, što da ne – ali opišite joj kakav utisak na vas ostavlja, kako bi bila zaista svesna da je za vas nešto posebno. Džentlmen, pouzdan, duhovit, a tako sličan njoj – pa recite, koja bi takvom odolela?

 

 

 

Kako osvojiti curu koja vam se svidja

 

Ono što bi svako ko je stariji i iskusniji savetovao mlađima od sebe jeste – ne folirati se i ne preglumljavati. Džabe što ćete dati sve od sebe da njoj ispadnete zanimljivi i što će ona na prvu pomisliti kako ste kul i interesantni, ako vi zapravo niste takvi i ako je sve to bilo proizvod vaših usiljenih pokušaja da privučete njenu pažnju. Treba da se trudite da kroz sve to ne izgubite sebe – privlačenje njene pažnje samim sobom i lažnim pričama nije isto i ne donosi iste rezultate. Ako joj se dopadate takvi kakvi ste, onda super, stvar je rešena. A ako padne na nešto što niste vi, onda će vam to napraviti velike probleme kasnije, kada od vas bude zahtevala da ostanete takvim kakvim ste se prikazali. Jedini način kako osvojiti (i zadržati) curu koja vam se sviđa jeste biti ono što zapravo jeste, a ne ono što je traženo ili što vi niste i što vas guši.

Sledeća stvar – ni za živu glavu se ne krećite dobrovoljno ka takozvanoj “frendzoni”. Pošto ste rešili i shvatili kako osvojiti curu koja vam se sviđa, a ne da joj budete drugar ili poznanik, samim tim ste donekle dužni da joj svoje namere i pokažete, tačnije, u interesu vam je, ako ne želite da vas automatski otpiše kao potencijalnog partnera. Dakle, nemojte da se ponašate kao “čist” prijatelj. Stoji da treba da budete prijateljski nastrojeni, fini, predusretljivi, ali nemojte zaboraviti udvaranje! Budite jasni u svojim namerama i ne dopustite da ona pomisli da je drugarstvo sve što hoćete od nje. Dok joj pokazujete da može da računa na vas, da ćete je čuvati i paziti kao malo vode na dlanu i da ste tu za nju,u isto vreme pustite da vidi da vam je lepa, poželjna, slatka, atraktivna… Ako to izostane, pre ili kasnije će vas sama gurnuti u frendzonu, kada shvati da sve vreme pokušavate da joj se približite na pogrešan način i kada počne i sama da vas doživljava takvim kakvim se predstavljate.

 

Kako osvojiti curu koja te ne voli

 

            A šta kad nas neko na koga smo bacili oko baš ne podnosi? U bilo kom smislu. Bilo da nas samo gleda ispod oka, da nas je odbio, da ne gotivi neke naše osobine ili da nas je prosto zbog svega toga i još ko zna koječega prosto otpisao? U slučaju da nam je zaista stalo do te devojke, nećemo se zadovoljiti samo mirnim sedenjem u mestu i mirenjem sa sudbinom, nego ćemo učiniti nešto kako bismo se pomakli sa mrtve tačke i,ako ništa, bar promeniti mišljenje tom nekom o nama samima. A posle toga, ko zna, svašta se može zbiti, je l’?

Da bismo mogli reći da neku osobu “ne volimo”, često je potrebno da imamo i neki određeni razlog za to. Ne kažemo, često ima slučajeva kad nekom prosto nismo simpatični, bez nekog posebnog razloga, ali isto tako su neretki i oni u kojima ljudima očigledno nešto kod nas i našeg ponašanja, ličnosti ili bilo čega drugog ide na nerve. Ključna stvar je, dakle, u ovom slučaju, doći do razloga zbog kog se toj devojci ne dopadate,ne miriše vas, ne voli vas, ili vas mrzi, u najgorem slučaju. Kada shvatite šta je tačno problem, možete da počnete sa radom na sebi i otklanjanju tih loših svojstava koja vam se zameraju, naravno. Pokažite joj da vi i te kako možete biti kvalitetni i da ni u kom slučaju niste loši – što podrazumeva pokazivanje svojih najboljih strana.

Mnogi će vas više ceniti ako ste dobar čovek, ako ste spremni da pritrčite u pomoć, ako ste voljni da pomognete, a pritom držite do sebe i na sebe ne date. Bez potenciranja na nekom dubljem kontaktu, prvo je potrebno da suptilnim isticanjem svojih dobrih osobina zaslužite njenu naklonost koju nemate. Uvek budite spremni da uputite lep pozdrav ili neku lepu reč. U početku se može desiti da naiđete na odbijanje, na čudne poglede, na ignorisanje. Međutim, ako prođete i pozdravite je dvaput, trećeg puta će vam otpozdraviti. Jednom mora da krene, a kada krene, onda se polako uspostavlja barem neka vrsta kontakta, što je za početak sjajno.

Nakon toga, naučite da se malo “pokažete” pred njom – uradite nešto za šta znate da će ceniti, pokrenite neke sitne znakove pažnje kad se dotična najmanje nada. Lepe stvari i postupci tope svačije srce. U trenutku kada stvari krenu na bolje, kada se navikne na vašu pažnju i fino ophođenje, ugrabite priliku i pokušajte da popričate sa njom iskreno o razlozima zbog kojih vas ne gotivi, ne voli ili zbog kojih vas izbegava. Ukoliko je iskrena i otvorena devojka u pitanju, ubrzo ćete znati šta je ono što vas vrlo verovatno koči na tom putu i moći čete odmah da se posvetite rešavanju tog problema, što će ona i uvideti ako budete dovoljno uporni.

Jednom kada uspostavite donekle prijateljske odnose i raščistite nesuglasice sa tom devojkom, postepeno počnite sa uvođenjem ličnijih znaka pažnje, osmesima, komplimentima – jednom rečju, sa udvaranjem. Samo oprezno, pazite da ne protumači to kao napadno i kao da iskorišćavate situaciju i to što se već “otvorila” prema vama. Pozovite je na neko druženje pod izgovorom da želite bolje da je upoznate, a zatim dajte svoj maksimum, primenjujući savete koje smo već naveli u ovom članku, a i u prethodnim.

Sve ovo iziskuje malo više vremena, volje i pažnje, ali, budimo realni, ako na samom početku niste odustali usled činjenice da vas ne voli i ako ste imali želju da se borite za njenu naklonost, onda se, verovatno, vredi boriti. Nije baš ni jednostavno osvojiti curu koja te ne voli i kojoj nisi simpatičan – to ne uspeva svima. Ako se slučajno desi da vam ne uspe, nemojte očajavati, jer možda je tako prosto bilo suđeno iz nekog razloga. Setite se, jedina nije, a toliko ih je posvuda koje bi vas, nasuprot njoj, volele i kojima biste bili zanimljivi i interesantni, nije vam iz oka ispala. Tek kad se pomirite sa time i krenete dalje, shvatićete da sa znanjem koje već dosada posedujete o tome šta žene vole i žele vrlo lako možete imati svakoga ko bude prijao vašem oku, a i duši. 🙂

 

You may also like...